Izmir

Nova godina, Turska

već od 519€

Opis destinacije

Izmir - grad jedinstvene lepote sa širokim bulevarima, brojnim palmama, otmenim radnjama, modernim hotelima i tradicionalnim restoranima… Deo doživljaja Izmira je i vreva prometne luke s zadivljujućom slikom u kojoj se prožima jednostavnost ovovremenskog s egzotikom starih četvrti… Izmir ili Smirna je i luka koja postoji još od antičkog doba i grad je bogate prošlosti. Klima ovog turskog lučkog grada je izuzetno prijatna jer letnje vrućine ublažava takozvani "imbat", poslepodnevni morski povetarac sa severozapada. Grad izlazi na Egejsko more i danas je druga po veličini luka posle Istanbula, treći grad po broju stanovnika u Turskoj i predstavlja važan ekonomski, trgovinski i industrijski centar Turske. Izmir posetiocima nudi i jedinstveno kulinarsko putovanje sa gurmanskom uličnom hranom. pa dok šetate gradom ne propustite da probate čuveni Izmirski sendvič, punjene dagnje ili kokoreč.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TURSKA 
IZMIR - NOVA GODINA 
Polazak/povratak 29.12.2023.-01.01.2024. 
(4 dana-3 noćenja) - Redovna linija Air Serbia 

Datum putovanja29.12.-01.01.24.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći
IZMIR ONTUR 3* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi519€
Prvo dete od 2-7 godina279€
Prvo dete od 7-12 godina389€
Jednokrevetna soba659€
3.odrasla osoba499€
RAMADA PLAZA BY WYNDHAM 4* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi549€
Prvo dete od 2-7 godina279€
Prvo dete od 7-13 godina399€
Jednokrevetna soba689€
3.odrasla osoba509€
ZENIVA HOTEL IZMIR 4* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi569€
Jednokrevetna soba699€
SWISSOTEL BUYUK EFES IZMIR 5* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj Classic & advantage city view sobi629€
Prvo dete od 2-4 godine279€
Jednokrevetna soba849€

Deca 0-2 godine plaćaju kartu po ceni od 48 eur i nemaju sedište u avionu. 
Minimalan broj prijavljenih osoba za realizaciju fakultativnih izleta je 8. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
-Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Izmir – Beograd; -Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 43,06 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom  Nikola Tesla u Beogradu 25,06 evra, aerodrom u Izmiru 18 evra). Deca do dve godine ne plaćaju  aerodromske takse. Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama  agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer turističkim autobusom od aerodroma u Izmiru u do hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, 
- Tri noćenja u jednom od odabranih hotela iz programu na bazi noćenja sa doručkom; - Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika  
- Fakultativni izlet u Alačati i vinarija u Urli – 45 eur (prijava i plaćanje vodiču na licu mesta) 

Izmir Ontur 3* - www.izmir.onturhotels.com 
Hotel se nalazi u samom centru Izmira, a udaljen je svega 17 km od izmirskog aerodroma. Od drevnog grada  Efesa je udaljen 80 km. Hotel se sastoji iz jedne šestospratne zgrade i raspolaže sa 80 soba: standardne i  suite sobe. Standardne sobe su veličine 25 m² i u njih se mogu smestiti najviše 3 odrasle osobe (francuski  ležaj ili dva odvojena kreveta, za dodatnu osobu/dete dodatni pomoćni ležaj). Suite sobe su veličine 50 m².  Sve sobe imaju individualni klima uređaj, set za čaj i kafu, mini bar (samo voda), TV, fen, sef i WiFi. Sobe su  bez balkona. Od hotelskih sadržaja, gostima je na raspolaganju: glavni restoran, bar, teretana, sauna,  masaže (uz doplatu), unutrašnji bazen, konferencijska sala, usluge pranja i peglanja veša (uz doplatu) i  hemijsko čišćenje (uz doplatu). Način služenja obroka: Švedski sto. Napomena: Gradski hotel na sjajnoj  lokaciji u srcu Izmira. Preporuka za aktivni odmor. 

Ramada Plaza By Windham Izmir 4* - https://www.wyndhamhotels.com 
Hotel se nalazi u srcu Izmira, nedaleko od Agore, muzeja na otvorenom, sa ostacima iz helenističkog i  rimskog perioda. Od izmirskog aerodroma je udaljen 18 kilometara. Hotel raspolaže sa deluxe sobama u  koje se mogu smestiti najviše 3 osobe (2+1 osoba; francuski ležaj ili dva odvojena kreveta, za dodatnu  osobu/dete dodatni pomoćni ležaj). Sve sobe su klimatizovane i imaju TV, sef, mini bar, fen, aparat za kafu i tuš sa efektom kiše. Od hotelskih sadržaja, gostima je na raspolaganju: glavni restoran, bar, teretana,  konferencijska sala, WiFi, usluga pranja i peglanja veša, hemijsko čišćenje, usluga dadilje, room servis i rent  a car. Usluga: Noćenje sa doručkom. Napomena: Hotel pripada čuvenoj grupaciji Ramada by Windham hotela. Gradski hotel na dobroj lokaciji. Preporuka za aktivan odmor. 

Zeniva Hotel Izmir 4* - https://www.zenivahotel.com/ 
Hotel se nalazi u srcu Izmira, na samo 50 metara od čuvenog trga Džumhurijet. Od aerodroma je udaljen 18  km. Raspolaže sa standardnim, deluxe i suite sobama. Standardne sobe su površine 20 m², za dve osobe  (francuski ležaj ili dva odvojena kreveta). Deluxe sobe su površine 24 m² i u njih se mogu smestiti najviše 3  osobe (2+1; francuski ležaj ili dva odvojena kreveta, za dodatnu osobu/dete dodatni pomoćni ležaj). Suite  sobe su površine 35 m² i namenjene su za 3 osobe (2+1; francuski ležaj ili dva odvojena kreveta, za dodatnu  osobu/dete dodatni pomoćni ležaj). Sve sobe su klimatizovane i sadrže TV, mini bar, ketler, set za čaj i kafu,  sef, WiFi, telefon i fen. Od hotelskih sadržaja, gostima je na raspolaganju: glavni restoran, bar, dve  konferencijske sale, WiFi, recepcija 24h, ostava za prtljag, usluga pranja i peglanja veša (uz doplatu) i hemijsko čišćenje (uz doplatu). Usluga: Noćenje sa doručkom. Kontakt: Tel: +90 232 422 4046. Napomena: Gradski hotel na dobroj lokaciji. Preporuka za aktivni odmor. 

Swissotel Buyuk Efes 5* - www.swissotel.com/hotels/izmir 
Smešten u samom srcu Izmira, ovaj hotel se nalazi u četvrti Alsandžak, na 5 minuta hoda od trga  Džumhurijet, poznatog po brojnim restoranima i prodavnicama. Od aerodroma u Izmiru je udaljen samo 15  km. Prostire se na površini od 12.000 m². Hotel raspolaže sa 402 luksuzno opremljene sobe: executive soba  sa pogledom na grad (max 2+1 - beba do 2 godine, površine 28 m²; francuski ležaj ili dva odvojena kreveta,  za dodatnu osobu/dete dodatni pomoćni ležaj), swiss advantage soba sa pogledom na grad (max 2+1 - beba  do 2 godine, 27 m²), executive soba sa pogledom na baštu (max 2+1 - beba do 2 godine, površine 28 m²;  francuski ležaj ili dva odvojena kreveta, za dodatnu osobu/dete dodatni pomoćni ležaj), classic room sa  pogledom na grad ili baštu (max 2+1 - beba do 2 godine, 27 m²), swiss executive soba sa pogledom na more  (max 2+1 - beba do 2 godine, 28 m²) i swiss advantage soba sa pogledom na baštu (max 2+1 - beba do 2  godine, 27 m²). Sve sobe hotela Buyuk Efes Swissôtel su moderno uređene i sadrže klima uređaj, sef,  telefon, fen, tuš sa efektom kiše, TV, set za čaj i kafu, WiFi i mini bar. Gostima su na raspolaganju: krovni  restoran Equinox sa panoramskim pogledom na Izmirski zaliv, Sky bar, lobby lounge, pool bar, restoran  Aquarium sa prelepom terasom gde se služe specijaliteti sa roštilja sa živom muzikom svake srede, petka i  nedelje. Ponuda hotela takođe obuhvata Spa centar Pürovel na površini od 5.500 m², gde su gostima  dostupni profesionalni zdravstveni i kozmetički tretmani sa organskim esencijalnim uljima poreklom iz  Švajcarske, zatim teretana i sportski program (joga, zumba, akva fitnes, pilates i tabata), bazen na  otvorenom i u zatvorenom, moderan executive salon sa poslovnim sadržajima, 3 velike bašte i besplatan  WiFi. Način služenja obroka: Švedski sto. Napomena: Lep hotel sa najvišim ocenama za svoju lokaciju,  sadržaje i uslugu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja. Ljubitelji savremene umetnosti će imati  priliku da uživaju u skulpturama poznatog kolumbijskog umetnika Fernanda Botera kao i slikama  mnogobrojnih turskih umetnika. Hotel u svojoj kolekciji broji preko 800 umetničkih dela savremene  umetnosti. Preporuka za parove i one koji vole aktivan odmor. 

1. dan BEOGRAD – IZMIR (Petak 29.12.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ‘’Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue dva sata pre poletanja.  Poletanje za Izmir, direktnim čarter letom za Izmir kompanijom Air Serbia, let JU820 u 12:15h. Dolazak na  aerodrom u Izmiru u 15:55h. Grupni transfer i smeštaj u izabrani hotel. Slobodno vreme za individualne  aktivnosti. Noćenje. 

2. dan IZMIR (Subota 30.12.2023.) 
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: park Kulturpark, crkva Svetog Polikarpa iz  1625. godine, pešačka oblast Pasaport Kej, pristanište Konak koje je projektovao Gustav Ajfel 1890. godine,  gradska četvrt Konak, Trg Konak sa Sat kulom koja je izgrađena 1901. godine u znak sećanja na 25.  godišnjicu od stupanja na presto Abdulhamida II, a sam sat je poklon nemačkog cara Vilhelma II, Bazar  Kizlaragasi Han, Hisar džamija jedna od najstarijih i najvećih džamija u Izmiru, pijaca Kemeralti-stari bazar iz  XVII veka, ulica Sinagoga, Ataturkov muzej/kuća, gde je boravio tokom i malo posle prvog svetskog rata, kao  i Arheoloski i Etnografski muzej. Agora - nekada jezgro drevnog grada, nastala je za vreme vladavine  Aleksandra Velikog, uništena je u velikom zemljotresu i ponovo obnovljena 178. godine p.n.e. od strane  rimskog imperatora Marka Aurelija, a danas je centar umetničkih aktivnosti i nastave. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan IZMIR- ALAČATI- URLA - IZMIR (Nedelja 31.12.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Alačati. Bajkoviti  primorski gradić na oko sat vremena vožnje od Izmira. Na ovoj otmenoj destinaciji, šetajući uskim ulicama,  videćete i mnoštvo dobro očuvanih kamenih kuća, šarmantne butik-hotele, restorane, kafiće. Ovo mesto poznato je po organizaciji mnogih kulinarskih manifestacija, među kojima je najznačajniji festival Alačati  herb u aprilu, gde se mogu pronaći raznovrsni začini i bilje po veoma povoljnim cenama. Obilazak starih  mlinova sa vetrenjačama koje su ujedno i simbol Alačatija i slobodno vreme za uživanje i fotografisanje u  brojnim živopisnim ulicama, gde bela, plava i ružičasta boja daju posebnu draž kamenim kućama. U jednom  od autentičnih restorana organizovan je zajednički ručak. Nakon ručka poseta mestu Urla, koje je zbog svog  
mirnog prirodnog krajolika postalo jedno od omiljenih destinacija za odmor domaćih i stranih turista. Urla važi za prestonicu maslina te je zato česta destinacija za gurmane (specijaliteti su jela od pečenog bilja i  artičoka, kao i lokalna vina). Ova oblast, koja proizvodi 20 odsto celokupne ponude Turske, poznata je i po  proizvodnji biodinamačkih vina. Poseta jednoj od vinarija i degustacija vina i lokalnih proizvoda. Cena izleta  iznosi 45 eur. U popodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje. 

4.dan IZMIR -BEOGRAD (Ponedeljak 01.01.2024.) 
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktovnosti do polaska na  aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma u Izmiru. Poletanje iz Izmira za Beograd, let JU821 u  17:05h. Sletanje na beogradski aerodrom ‘’Nikola Tesla” u 16:55h. 

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama