Atina

Nova godina, Grcka

već od 185€

Opis destinacije

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi placanja
DOČEK NOVE GODINE U ATINI
polazak u petak: 29.12.2023, povratak u sredu: 03.01.2024.
Promo cena aranžmana 185 €

Aranžman obuhvata:
- prevoz modernim turističkim autobusom na navedenoj relaciji Niš-Atina-Niš
- smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu sa min. 3* u širem centru Atine tri (3) noćenja u 1/2 ili 1/2+1 sobama,
- usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
- usluge kompletne turističke organizacije puta, organizaciju fakultativnih aktivnosti

Aranžman NE obuhvata:
- individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
- troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja (doplata po cenovniku osiguravajuće kompanije)
- ostale usluge ovim programom ne pomenute, kao i angažman organizatora, vodiča, vozila van programom predviđenog
- troškove fakulatativnih izleta
- obaveznu boravišnu taksu, 1,5€ po osobi po noći, ukupno:4,5€ za sve vreme boravka-plaća se u agenciji
- doplata za polazak iz Beograda i mesta duž auto puta Beograd-Niš: 15€, doplata za polazak iz Kruševca: 10€

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa , zavise od broja prijavljenih putnika i u organizaciji su lokalnog inopartnera. Cena se sastoji od troškova rezervacije, organizacije, troškova prevoza, angažovanih vodiča.... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, objektivnih okolnosti, vremenskih prilika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika. Za manji broj, organizaotor može ponuditi zainteresovanim putnicima, korigovanu cenu, ili ponuditi istu ili korigovanu cenu, koristeći gradski/međugradski javnio saobraćaj.

Doplata za posebne usluge (1/1 soba-70%, posebna vrsta sobe u hotelu ili vili,i slično), vrši se uz prethodnu potvrdu upita hotelu.

NAPOMENE U FAKULTATIVNIH AKTIVNOSTI:
 - minimum za realizaciju fakultativnih aktivnosti je 30 putnika. Za manji broj, organizator može ponuditi korigovanu cenu.
- cena fakultativnih izleta uključuje komplet organizaciju, stručnog vodiča, prevoz autobusom, obezbeđen ulaz na lokalitete.
- plaćanje fakultativnih izleta je u inostranstvu, inopartneru u eurima.

OPIS FAKULATIVNIH IZLETA:
Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu. Minimum za realizaciju izleta je 30 prijavljneih putnika. Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera. Napominjemo da su cene promenjive (!) , i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza, vodiča.

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za fakultativni izlet , organizator će radi ekonomičnosti, izlet organizovati javnim gradskim odnosno međugradskim prevozom (autobus ili voz), i sa novom cenom upoznati zainteresovane putnike, koji nisu u obavezi i da je prihvate.

Cena fakultativnog izeta obuhvata prevoz, usluge vodiča, organizaciju. Ne obuhvata ulaznice već panoramsko razgledanje znamenitosti (spolja). 
Cene fakultativnih izleta su sledeće: Akropolj-35€, luka Pirej i Sunion-50€, repriza dočeka u taverni –na upit, Peloponez 50€

Dan 1. petak 29.12./Beograd-Kruševac-Niš-Atina
Polazak iz Niša u večernjim satima (polazak iz Beograda-doplata 15€ po putniku, Polazak iz Kruševca-doplata 10€ po putniku), Vožnja kroz Makedoniju i Grčku sa pauzama za odmor i osveženje, kao i zbog graničnih formalnosti...

Dan 2. subota 30.12./ Atina
Dolazak u Atinu u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada iz autobusa sa vodičem (ULAZI U CENU) : obilazak Olimpijskog stadiona, Parlamenta i čuvene straže Evzoni, zgrade akademije, Univerziteta i Biblioteke, trgova Omonia i Sintagma. Nakon razgledanja, smeštaj u hotel (posle 14h). Slobodno popodne. Noćenje.

Dan 3. nedelja 31.12./Atina-Peloponez-Epidaurus-Mikena-Atina
Doručak. Fakultativni obilazak Pelopeneza – Korintski kanal, zadržavanje na kanalu radi slikanja i nastavak puta za Argolidu. Poseta Epidaurusu, najakustičnijem antičkom pozorištu na svetu i svetilište boga Eskulapa - zaštitnika lekara. Nastavak puta ka Mikeni, sa zadržavanjem u Nafplionu radi slikanja u prvoj prestonici moderne grčke države posle oslobađanja od Otomanske imperije, nastavak puta ka Mikeni, drevnoj prestonici kralja Agamemnona učesnika Trojanskog rata, sa posetom čuvenoj Lavljoj kapiji, Agamemnonovoj palati i Atrejevoj riznici. Povratak u Atinu. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

Dan 4. ponedeljak 01.01./ Atina-luka Pirej-Sunion
Doručak. Fakultativno: poludnevni izlet za Pirej, Sunion. Pirej je poznat kao glavna luka Grčke. Nastavak puta ka Sunionu, (najjužniji rt Atičkog poluostrva), na kom se nalazi Posejdonov hram.Slobodno vreme za slikanje. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Slobodno vreme u gradu. Fakultativno: Repriza dočeka u restoranu na Plaki. Noćenje.

Dan 5. utorak 02.01./ Atina-Niš-Beograd
Doručak. Slobodno prepodne za individulno razgledanje grada ili šoping. Fakultativna poseta Akropolju - Odeon, Dionisijevo pozoriste, hram boginje Atine, Propileji, Partenon, Erehtejon, muzej. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju...

Dan 6. sreda 03.01.
Dolazak u Niš u jutarnjim satima, na mesto polaska i transfer do ostalih gradova. Kraj programa.
Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke.

Dinamika plaćanja aranžmana do polaska:
Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/ kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate do polaska sledećom dinamikom: rezervacija:55€, a ostatak po sledećoj dinamici: do 20.11: 70€, do 20.12: 60€.

Organizator putovanja je turistička agencija Halo Travel, broj licence OTP 494/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama