KONVOJ TRAVEL
  • Heroja Draževića 10đ, 32300 Gornji Milanovac
  • +381648259074
  • +38132717901
  • konvoj-travel@mts.rs

FIRENCA

Grad umetnosti Firenca, nalazi se u Toskani, na obali reke Arno, i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom XIV i XV veka; Firenca je bila centar evropske kulture i umetnosti, a duh prošlosti se i danas može osetiti na gradskim ulicama i u galerijama.
Kada se uđe u Firencu prvo što upada u oči je velinčanstvena katerdrala Duomo  nalazi se u samom centru grada. Katedrala je posvećena Bogorodici, a njen zvonik Kampanile osmislio je Đoto “otac renesanse” : Temelj joj je u obliku cveta pa se zato zove i “Santa Marija del Fjore”. Sa vrha katedrale pruža se fenomenalan pogled na ceo grad. Glavni gradski trg, Pjaca dela Sinjori ili Trg vlasti, jedan je od najlepših trgova na svetu, a na njemu se nalazi Stara gradska kuća, Palaco Vekio.

Galerija Ufici koja se nalazi pored Stare gradske kuće, jedna je od najvećih galerija na svetu i u njoj se čuvaju originalna dela Botičelija, Mikelanđela, Leonarda, Karavađa i drugih velikana umetnosti. Na Trgu vlasti je velika bronzana statua Kozme de Medičija, velikog vojvode Toskane, čija je porodica vladala nekoliko vekova u ovom gradu i značajno doprinela umetničkom razvoju Firence. Najprepoznatljiviji motiv sa razglednice Firence je stari most preko reke Arno. Ovaj most je u stvari ulica sa brojnim zanatlijskim radnjama koje su nikle na njemu tokom XIV veka a takav izgled je očuvao i do dana današnjeg.

U samom centru grada među tezgama na Pjaci dela Palja, nalazi se maskota grada Porčelino bronzana figura divljeg praseta. Prema verenju ako zamislite želju dok držite Porčelinovu njušku ta želja će se sigurno ostvariti.
Za odmor od umetnosti, preporučuje se šetnja parkom Boboli, koji odše mirom i tišinom iako je smešten u samom centru grada.

Saznajte više OVDE

Destinacije

Svaki putnik i zaljubljenik u druge zemlje i kulture govori da je njegova lista „must“ destinacija svake godine sve veća i veća. Svaki put kada zakoračite nogom na novo i neistraženo tlo, vaše ambicije rastu i javljaju se želje za novim turističkim destinacijama.

Putno osiguranje

Tokom turističkog ili poslovnog boravka u inostranstvu, nepredvidjeni zdravstveni problemi mogu Vam poremetiti planove, a putno osiguranje Vam pomaže vam da polisom međunarodnog putnog osiguranja takve situacije prevazidjete.

Prevoz

Naše dugogodišnje iskustvo u organizaciji aranžmana i prevozu putnika, poznati su kako širom naše zemlje tako i van njenih granica. Od nas možete iznajmiti autobuse i kombi vozila turističke klase, sa audio/DVD opremom, klimom i ostalim pratećim uredjajima.

Top destinacije za nezaboravno letovanje...
Prelepa letovališta u Konvoj Travel-u.

Konvoj travel doo preduzeće za saobraćaj, trgovinu i turizam osnovano je 19.11.1992. godine u Gornjem Milanovcu. U sklopu privrednog društva već dugi niz godina, uspešno posluje i turistička agencija Konvoj travel.
Licenca kategorije A 20 OTP 247/2020
od 01.02.2020. godine