KONVOJ TRAVEL
  • Heroja Draževića 10đ, 32300 Gornji Milanovac
  • +381648259074
  • +38132717901
  • konvoj-travel@mts.rs

ZLATIBOR

GORNJI MILANOVAC-STOPIĆA PEĆINA-VODOPAD GOSTILJE-SIROGOJNO-ZLATIBOR
– jednodnevni izlet –

Polazak iz G.Milanovca 27.06.2020. u 07:00 sati sa centra. Put vodi preko Ovčar Banje i Užica do Stopića pećine, uz kraće pauze za odmor i osveženje.

Stopića pećina se nalazi na severoistočnoj strani planine Zlatibor, između sela Rožanstva i Trnave. Udaljena je 30km od Užica, a od turističkog centra Zlatibora udaljena je svega 19 km. Iznad pećine prolazi put Zlatibor – Sirogojno, od koga je uređena prilazna staza do same pećine. Impresivni ulazni otvor s desne strane reke Prištavice nalazi se na 711,18m nadmorske visine. Zaštitni znak pećine predstavljaju Bigrene kade, udubljenja oivičena kamenim zidovima, vijugavim, rumenkastim naborima u kojima se skuplja voda i kaskadno se preliva stvarajući slapove. Pri većim vodama formira se jedinstven vodopad visine 9,44 m koji je simbolično nazvan “Izvor života”.

Sledeća destinacija je vodopad Gostilje, koji se nalazi na Gostiljskoj reci,gde se voda obrušava sa 20m visoke krečnjačke litice,formirajući tako jedinstven vodopad. Na samo 20 kilometara od turističkog centra Zlatibora ovo selo krije istoimeni vodopad, pravi dragulj prirode. Prema predanju naroda iz ovog kraja, selo je dobilo ime po izrazitoj gostoljubivosti kojom su svakoga dočekivali. U blizini vodopada je živopisni restoran i odmaraliste ,,Gostiljska vrela” gde se može odmoriti, osvežitini i organizovati ručak u dogovoru sa grupom.

Nakon odmora, polazak za Sirogojno, jedinstven muzej pod otvorenim nebom koji predstavlja tradicionalno materijalno i duhovno nasleđe srpskog sela. Zgrade su autentične i nameštene kao u staro doba sa pedesetak originalnih zlatiborskih brvnara i preko dve hiljade eksponata. Za mnogobrojne posetioce Muzeja urađena je i posebna Celina – zgrada za odmor, predah i okrepljenje.

Nakon obilaska Sirogojna krećemo ka Zlatiboru. Slobodno vreme za individualno razgledanje i šetnju do polaska za G.Milanovac.
Dolazak u G.Milanovac u večernjim satima, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora.

CENA ARANŽMANA – 1.300,00 po osobi

Aranžman sadrži:
– prevoz turističkim autobusom,
– vodič ispred agencije,
– troškovi organizacije izleta

U cenu nije uključeno:

– ulaznice:
– Stopića pećina ………………. 250,00 dinara
– Vodopad Gostilje …………. 150,00 dinara
– Sirogojno………………………. 150,00 dinara
– Ručak u kompleksu “Gostiljska vrela” je od 1.000,00-1.200,00 dinara /pastrmka na žaru i sl./
– individualni troškovi.

Izlet u skladu sa Zakonom o turizmu ne podleže garanciji putovanja. Kalkulacija rađena na bazi 50 plativih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika,Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana pre polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Konvoj Travel Gornji Milanovac.​

Destinacije

Svaki putnik i zaljubljenik u druge zemlje i kulture govori da je njegova lista „must“ destinacija svake godine sve veća i veća. Svaki put kada zakoračite nogom na novo i neistraženo tlo, vaše ambicije rastu i javljaju se želje za novim turističkim destinacijama.

Putno osiguranje

Tokom turističkog ili poslovnog boravka u inostranstvu, nepredvidjeni zdravstveni problemi mogu Vam poremetiti planove, a putno osiguranje Vam pomaže vam da polisom međunarodnog putnog osiguranja takve situacije prevazidjete.

Prevoz

Naše dugogodišnje iskustvo u organizaciji aranžmana i prevozu putnika, poznati su kako širom naše zemlje tako i van njenih granica. Od nas možete iznajmiti autobuse i kombi vozila turističke klase, sa audio/DVD opremom, klimom i ostalim pratećim uredjajima.

Top destinacije za nezaboravno letovanje...
Prelepa letovališta u Konvoj Travel-u.

Konvoj travel doo preduzeće za saobraćaj, trgovinu i turizam osnovano je 19.11.1992. godine u Gornjem Milanovcu. U sklopu privrednog društva već dugi niz godina, uspešno posluje i turistička agencija Konvoj travel.