KONVOJ TRAVEL
  • Heroja Draževića 10đ, 32300 Gornji Milanovac
  • +381648259070
  • +38132717901
  • konvoj-travel@mts.rs

VRŠAC

VRŠAC
– jednodnevni izlet –

Polazak iz Gornjeg Milanovca sa centra 06.04.2019. godine u 05:00 sati.
Putuje se preko Ljiga, Beograda i Pančeva, uz kraća usputna zadržavanja radi osdmora i osveženja do Vršca.
Po dolasku u Vršac, grupi će se pridružiti lokalni vodič.

U pratnji lokalnog vodiča, panoramsko razgledanje grada i poseta:
Vršačkom bregu. Vršačka kula predstavlja simbol grada i okoline. Smatra se da ju je sagradio despot Đurađ Branković 1439. godine na brdu visokom 399 metara. Vladičanskom dvoru – koji je izgrađen 1763. godine za rezidencijalne potrebe Episkopa vršačkog.
Pravoslavnoj crkvi – ili Crkva svetog Oca Nikolaja sazidana je u 18. veku i najstariji je pravoslavni hram Vršcu. U kriptama crkve sahranjeno je nekoliko vršačkih vladika. Crkva nije samo pravoslavni hram već je i značajan spomenik kulture koje je ukrašavalo niz poznatih slikara čija se dela i danas nalaze u njoj. To su Nikola Nešković sa 10 celivajućih ikona, Pavel Đurković koji je uradio ikonostas, Simeon Jakšić i Mihajlo Popović sa zidnim slikama i dve slike Paje Jovanovića, Sveti Nikola spasava osuđenike i Sveta Angelina za koju se verujem da je lik Angeline radio po liku svoje majke.
Katedrali – velelepni rimokatolički hram posvećen Sv.Gerhardu, sagrađen je 1863. godine, u kojoj su zidne dekoracije delo peštanskog slikara Antala Sirmala.
Apoteka na stepenicama  -koja potiče iz druge polovine 18 veka. Ova barokna građevina, od šezdesetih godina prošlog veka,nalazi se u sastavu Gradskog muzeja.
Hali „Milenijum“ – koja predstalja jedinstven primer sportsko-poslovnog centra. Dvorana je gradjena po svetskim standardima kao multifunkcionalna dvorana sa najsavremenijom audio i video opremom u kojoj se održavaju: kongresi, seminari, operske, pozorišne i bioskopske predstave…
Sterinoj Kući /panoramsko razgledanje/ – koja se nalazi u centru grada a u kojoj je živeo naš poznati pisac Jovan Sterija Popović. Kuća je opremljena originalnim nameštajem koji je slavni pisac koristio.
Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i ručak.
Povratak preko Bele Crkve, uz kraća usputna zadržavanja na Belocrkvanskim jezerima. Slobodno vreme za individualno razgledanje kompleksa.
Povratak za Gornji Milanovac ukasnim večernjim satima,uz kraća usputna zadržavanja radi odmora.

CENA ARANŽMANA: 2.000,00 din.po osobi

Aranžman obuhvata:
– Prevoz turističkim autobusom /kompletna oprema/
– Lokalni vodič u Vršcu,
– vođstvo puta ispred agencije,
– organizacioni troškovi

Aranžman ne obuhvata:
– Ulaznice za: – Vršački breg-150,00 dinara, Apoteku-200,00 dinara
– ulaznice za halu Milenijum i Katedralu -200,00 dinara

 

Destinacije

Svaki putnik i zaljubljenik u druge zemlje i kulture govori da je njegova lista „must“ destinacija svake godine sve veća i veća. Svaki put kada zakoračite nogom na novo i neistraženo tlo, vaše ambicije rastu i javljaju se želje za novim turističkim destinacijama.

Putno osiguranje

Tokom turističkog ili poslovnog boravka u inostranstvu, nepredvidjeni zdravstveni problemi mogu Vam poremetiti planove, a putno osiguranje Vam pomaže vam da polisom međunarodnog putnog osiguranja takve situacije prevazidjete.

Prevoz

Naše dugogodišnje iskustvo u organizaciji aranžmana i prevozu putnika, poznati su kako širom naše zemlje tako i van njenih granica. Od nas možete iznajmiti autobuse i kombi vozila turističke klase, sa audio/DVD opremom, klimom i ostalim pratećim uredjajima.

Top destinacije za nezaboravno letovanje...
Prelepa letovališta u Konvoj Travel-u.

Konvoj travel doo preduzeće za saobraćaj, trgovinu i turizam osnovano je 19.11.1992. godine u Gornjem Milanovcu. U sklopu privrednog društva već dugi niz godina, uspešno posluje i turistička agencija Konvoj travel.