Feb 20, 2018 Last Updated 7:47 AM, Jun 10, 2017

JONSKI BISERI

JONSKI BISERI

Netaknuta priroda Jonske obale sa pitomom mediteranskom klimom, bujnom vegetacijom, nepreglednim maslinjacima i borovim šumama, smaragdno plavim morem i fenomenalnim plažama; predstavlja jednu od blistavijih kockica turističkog mozaika Grčke. Burna istorija ovog područja vidljiva je u ostacima grčke, rimske, vizantijske, turske, venecijanske i francuske kulture.
Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti, i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.
Spomenici zaštićeni od UNESCO-a, Butrint, Nekromantion, čudesni i jedinstveni Meteori pozivaju vas na ovo nezaboravno putovanje...

 OBILASCI: Solun – grčko veče – Krf – Albanija – Lefkada – reka Aheron – Sivota – Meteori

 PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD - NIŠ
Polazak oko 19:00 časova sa Lastine autobuske stanice i iz Niša sa parkinga Tempa oko 22:00 časa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Solunu.

2. dan SOLUN - PARGA
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razglednje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg... Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Pargi. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u apartmane. Noćenje.

3. dan PARGA
Slobodan dan. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalno grčko veče. Noćenje.

4. dan PARGA – KRF - PARGA
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet za Krf. Vožnja autobusom do Igumenice, zatim trajektom do Krfa. Obilazak grada Krfa : zaliv Garica, trg Spianada, Liston, Stara i Nova tvrđava, Crkva Svetog Spiridona, zaštitnika ostrva... Obilazak Srpske kuće i mauzoleja na ostrvu Vido. Slobodno vreme. Povratak u Pargu. Noćenje.

5. dan PARGA – ALBANIJA – PARGA
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet u Albaniju. Butrint, arheološki lokalitet zaštićen od UNESCO-a kao svetska kulturna baština, sa svojim pozorištem, termalnim kupatilima i Asklepijevim hramom predstavlja najznačajnije nalazište u okolini. Svoje tragove na ovom prostoru ostavili su Grci, Rimljani, Vizantijci, Venecijanci, Turci... Nastavljamo obilazak Albanije posetom Sarandi, pitoresknom primorskom gradu sa prelepim plažama. Slobodno vreme. Povratak u Pargu. Noćenje.

6. dan PARGA – LEFKADA - PARGA
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet za Lefkadu. Poseta gradu Lefkasu, kulturnom centru ostrva. Obilazak grada, istorijskog centra, tradicionalnih palata... Slobodno vreme. Odlazak do jedne od lepših plaža na ostrvu – Katizma. Slobodno vreme. Obilazak manastira Faneromeni. Povratak u Pargu. Noćenje.

7. dan PARGA – REKA AHERON - PARGA
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet. Prvo zaustavljanje u Nekromantionu – mesto za koje se smatra da predstavlja kapiju Hada. Dalje obilazimo Zalogo, lokalitet poznat kao mesto žrtvovanja. Reka Aheron, nekada Stiks, predstavljala je granicu između zemlje i podzemnog sveta. Veruje se da je majka okupala Ahila u reci Stiks držeći ga za petu. Povratak u Pargu. Noćenje.

8. dan PARGA – SIVOTA - PARGA
Slobodan dan ili odlazak do Sivote. Sivota je prelepo malo mesto, ušuškano u malom arhipelagu naspram jonskih ostrva Paksi i Anti Paksi. Nekadašnje staro ribarsko selo danas je moderno letovalište sa lepim šetalištem koje okružuje luku i marinu i brojnim prodavnicama, tavernama, kafićima... Slobodno vreme. Povratak u Pargu. Noćenje.

9. dan PARGA – METEORI
U jutarnjim časovima napuštanje smeštaja i polazak ka Meteorima. Obilazak svetski poznatih manastira na stenama-stubovima, najvrednija skupina manastira u Grčkoj, nakon Svete Gore. Obilazak manastira Preobraženje (Veliki Meteori) i Sveti Stefan. Poseta radionici ikona i prodavnici suvenira u Kalambaki. Slobodno vreme. Nastavak puta prema Srbiji. Noćna vožnja kroz Makedoniju i Srbiju.

10. dan NIŠ - BEOGRAD
Dolazak u Niš i Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj aranžmana)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
smeštaj u Pargi, 7 noćenja u izabranom smeštaju na bazi najma
obilaske prema programu (Solun, Sivota, Meteori)
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 11 € (osobe od 19 – 64 god.), 8 € (deca od 6 meseci – 18 god.), 21 € (osobe od 65 – 84 god.) PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
ulaznice i fakultativne izlete

Za polaske u maju 2016... UKUPNA CENA ARANŽMANA 85 EURA

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Viva travel.

Ovlašćeni subagent KONVOJ TRAVEL DOO


Više iz ove kategorije Cinque terre - Italy »